Följ med på ett äventyr med m/s Felicia ut i den Åländska skärgården! Med saltstänk i håret får ni uppleva känslan av orörd vildmark och stora chanser att se både säl, havsörn och mycket sjöfågel!

m/s Felicia

Följ med på ett äventyr ut i den Åländska skärgården! Med saltstänk i håret får ni uppleva något alldeles extra. Här är naturen alltid närvarande och när ni dessutom kommer ut på havet får man känslan av orörd vildmark med stora chanser att se både säl, havsörn och mycket sjöfågel!

Som pilot och van sjöman känner Bengt till sin skärgård både från ovan och från vattenytan. Han visar er djur- och naturlivet samtidigt som ni åker omkring bland de vackra röda kobbarna och skären. Fiska om ni känner för det, vi visar vart och hur det ska göras för bästa chans till napp! Välkommen ombord på en oförglömlig båtuflykt!

Sälsafari och Märkets Fyr

Ett populärt utflyktsmål är Märkets Fyr för att titta på Östersjöns största gråsälkolonier. Märket med Märkets fyr är ett skär som ligger på gränsen mellan Sverige och Åland som sedan 1809 definierar gränsen mellan Sverige och Finland. Fyren avbemannades i slutet av år 1976, och skäret saknar sedan dess permanent befolkning. Märkets fyr byggdes på ryskt initiativ 1885, men låg fram till 1980-talet på svenskt territorium. Om önskemål finns kan vi även göra ett strandhugg och ni kan titta på den gamla fyren medan vi förbereder mat & dryck! Vid vackert väder kan ni även passa på att ta ett dopp i det klara vattnet eller sola på de släta klipporna. Turen tar ca 3-4 timmar.

Klädsel: Alla deltagarna utrustas med flytvästar. Tänk även på att klä er efter väder – både vackert och mindre vackert. På sjön kan det växla om fort.

Pris: 55 € per person (minst 10 personer)